2-0 90 min

Varningar
Nicklas Mattsson 78 min (Frilägesutvisad)
Andreas Sonesson 90 min

ÖT Smygehuk åkte på sin första förlust när man på bortaplan mötte ett starkt Åkarp. Båda lagen kom med stärkt självförtroende efter en inledning med full pott. Men det var Åkarp som tog kommandot direkt. ÖT har haft för vana att öppna svagt de inledande 10 minuterna och så var också fallet idag. Åkarp spelar en snabb och fyndig fotboll och vi har svårt att hänga med. De vaskar fram några halvchanser i inledningen. I den 13:e minuten kontrar Åkarp blixtsnabbt där en fri spelare i vänsterläge får på ett kanonskott som tar i stolpen och ut. Efter 23 minuter rinner en Åkarpspelare igenom men friläget räddas av Andreas Sonesson. ÖT har riktigt svårt att få till ett ordnat spel på motståndarnas planhalva men vi är ytterst nära att få friläge en 2-3 gånger under de första 45 minuterna. I matchens 32:a minut slås en perfekt långboll från Åkarp där en av deras snabba forwards rinner igenom och ensam med Andreas Sonesson gör han inget misstag utan han slår bollen i mål via en tunnel på Sonesson. Första halvlek slutar med en uddamålsledning för hemmalaget och det ska vi vara mycket nöjda med då Åkarp har fina chanser att både göra 2, 3 och 4 mål under första 45. I paus säger vi till varann att vi måste gå ut och våga spela fotboll och kämpa för varann. Spelet blir också bra mycket bättre under andra halvlek även om vi har fruktansvärt svårt att få till det på den sista tredjedelen av planen. De första 15 minuterna av den andra halvleken är ÖTs spelmässigt och vi hoppades såklart på en kvittering. I den 61:a minuten slår Gustav Lindquist en näst intill perfekt hörna som är på väg att segla rakt i mål men via en touch på en Åkarpspelare smiter bollen utanför till en ny hörna som blir resultatlös. Närmst en kvittering är vi när en hörna dimper ner på fötterna på Philip Marklund som står utanför straffområdet och Philip skjuter direkt men en räddande ängel (Åkarpspelare) får upp ett ben och förhindrar bollen från att gå i nät. I matchens 78:e minut är en Åkarpspelare på väg att få till ett friläge men Nicklas Mattsson hakar i honom och domaren tvekar inte och visar det röda kortet för Nicklas. Nu skulle det bli ännu tuffare att jaga en kvittering men vi gör ett gott försök och går till början ner på en trebackslinje. Under matchens sista 6-7 minuter ändrar vi igen och försöker med en tvåbackslinje och tre i anfallet. Matchen avgörs ändå inte förrän på övertid då Åkarp kontrar mot våra få försvarsspelare. Andreas Sonesson kommer ut på en 50/50 boll utanför straffområdet och Åkarpspelaren hinner precis få bollen förbi Sonesson och på bortre stolpen kommer en fri spelare och kan slå bollen i nät till 2-0. Förlusten är det inget att säga om då Åkarp för dagen var ett bättre lag än vi. Nu gäller det att ladda om batterierna till nästa match. I nästa match väntar Eriksfälts FF på Smygehamns IP på lördagen den 7:e maj klockan 14:00.